Week voor de gezonde jeugd

Van 10 tot en met 16 juni is het de ‘Week voor de Gezonde Jeugd’. In deze week verzorgen we vanuit Nieuwkoop Actief verschillende activiteiten voor de jeugd in onze gemeente. Hiermee brengen we het belang van bewegen en gezond eten onder de aandacht.

Wethouder Tom de Kleer: “Gezond leven willen we van jongs af aan normaal maken. Daarom is in de Week voor de Gezonde jeugd volop aandacht voor de gezondheid van jongeren én hun omgeving. Dat gebeurt in het hele land en ook in onze gemeente doen we mee. Er zijn activiteiten waaraan je in de meeste gevallen gratis kunt meedoen. In het bijzonder vestig ik de aandacht op de informatiemarkt. Niet alleen voor jeugd, ook voor ouders en verzorgers heel interessant. Ga kijken of nog beter: doe mee!"

Nationale buitenspeeldag

Woensdag 12 juni verzorgt Beweegpartner tussen 14.30 en 16.00 uur verschillende activiteiten in speeltuinen en beweegplekken bij jou in de buurt. 

Zorgeloos ontdekken, uitgedaagd worden, een avontuur dat je samen met je vrienden kunt beleven. Buitenspelen is belangrijk voor de sociale ontwikkeling van kinderen. Voor de mentale, cognitieve en motorische ontwikkeling en de fysieke gezondheid. Ook ouders maken tijdens het buitenspelen van de kinderen contact met elkaar. Het zorgt voor een beter leefklimaat.

Ga je spelen bij je eigen speeltuin of kijk je een keer bij één van de andere speeltuinen? Zo kan je bijvoorbeeld Free runnen op de sportplek aan de Ladderhaak in Nieuwkoop of meedoen met spellen op het Papeneiland in Langeraar.

Jong in Beweging

Vrijdag 14 juni is het gratis evenement ‘Jong in Beweging’ voor alle kinderen en jongeren bij SV Nicolaas Boys in Nieuwveen. Tussen 15.00 en 19.00 uur kun je E-gamen in de kantine, springen op luchtkussens en meewerken aan een groot spandoek van Stichting DAN. Je kunt op elk moment meedoen. 

Tijdens dit evenement is er ook weer een Panna Knock Out toernooi. Net als vorig jaar in Langeraar laat Nasser ‘El Jackson’ coole tricks en moves met een bal zien. Dit toernooi is een samenwerking met Jong in Nieuwkoop. Voor het toernooi moet je je aanmelden. Dat kan via het aanmeldformulier op onze website: Aanmelden Panna Knock Out (office.com)

Informatiemarkt onderdeel van Jong in Beweging

Verder organiseren we tijdens ‘Jong in Beweging’ een informatiemarkt. Verschillende organisaties delen informatie en kennis op het gebied van bewegen en gezond eten. Diëtistenpraktijk Dieet voor Jou vertelt alles over gezonde voeding en je kunt er gezonde traktaties maken. Astrid de Jong van Oefentherapie Mensendieck/Nieuwkoop weet alles over een juiste houding, bewust bewegen en een gezond slaappatroon. Renate Brand van Brand New Insights helpt jongeren om op een creatieve, beeldende en positieve manier zelf hun obstakels te overwinnen en makkelijker te leren.

Wilt u tijdens dit evenement ook een bijdrage leveren? Neem dan contact op met sportpunt@nieuwkoop.nl.