In de Gemeente Nieuwkoop is er echt een heleboel te doen, ook voor jongeren. In onze agenda kun je zoeken op jouw leeftijd om te zien wat er allemaal wordt georganiseerd. En op onze instagram (@jonginnieuwkoop) plaatsen we ook vaak berichten over activiteiten.

Sporten en bewegen

In de gemeente Nieuwkoop zijn ontzettend veel sportverenigingen. Daarnaast zijn er diverse sportscholen waar je aan de slag kunt. Vind jij het lastig om te kiezen wat je precies wilt gaan doen of welke sport (vereniging) bij jou past? Dan kun je altijd even met de jongerenwerkers praten en dan helpen zij jou een keuze te maken. Nieuwkoop is ook een JOGG gemeente, wat betekent dat we er met elkaar voor willen zorgen dat jongeren een gezonde leefstijl kunnen hebben. We motiveren jongeren om te bewegen en gezond te eten. Bewegen is heel erg goed voor je, ook voor je mentale gezondheid. Dat hoef je niet gelijk bij een sportvereniging of sportschool te gaan doen. Je kunt ook gaan wandelen of fietsen bijvoorbeeld.

Kunst, cultuur en meer

In de gemeente Nieuwkoop kun je naast sporten ook nog allerlei andere activiteiten doen in je vrije tijd. Activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, zoals aan workshops meedoen, naar voorstellingen kijken, muziekles enzovoorts. Ook zijn er verschillende organisaties die leuke activiteiten organiseren voor tieners en jongeren.

Bibliotheek

Ook de bibliotheek heeft allerlei activiteiten voor jongeren op het gebied van lezen en taal, maar ook allerlei media. In de gemeente Nieuwkoop heeft de bieb 2 locaties, eentje in Nieuwkoop zelf en eentje in Ter Aar. Tot 18 jaar kun je gratis lid worden van de bieb. Kijk ook eens op de website https://www.bibliotheekrijnenvenen.nl/jeugd-en-jongeren.html voor meer informatie over wat de bieb allemaal doet. Hier vind je ook tips voor welke boeken je voor je lijst kunt lezen bijvoorbeeld. 

Jongerenwerk

Ook de jongerenwerkers organiseren activiteiten voor jongeren. Dat doen we wel het liefste samen met jongeren. Dus heb jij een goed idee en wil je dat samen met ons uitvoeren? Neem dan contact op met het jongerenwerk: jong@nieuwkoop.nl.

Dan gaan we samen aan de slag.

Vrijwilligerswerk

  • Misschien vind je het leuk en fijn om je vrije tijd nuttig te besteden en wil je iets voor een ander betekenen. Dan kun je natuurlijk vrijwilligerswerk gaan doen. Op de website  https://www.nlvoorelkaar.nl/vrijwilligerswerk-in-nieuwkoop vind je vrijwilligers vacatures. Ook kun je op deze website zelf aangeven dat je vrijwilliger wilt worden en wat je dan precies wilt doen. 

  • Bij het het jongerenwerk van Jong in Nieuwkoop kun je ook als vrijwilliger aan de slag. Je kunt in de redactie van deze website, je kunt foto's en filmpjes maken, helpen bij het bedenken en organiseren van activiteiten, bij de promotie van het jongerenwerk en nog veel meer. Als vrijwilliger bij Jong in Nieuwkoop krijg je de kans om aan allerlei activiteiten mee te doen, je leert allerlei vaardigheden die goed op je cv staan en je ontmoet leuke mensen. Ook krijg je voor elk uur dat je je inzet 1 credit. Deze credits staan voor 1 euro en kun je inwisselen voor allerlei leuke cadeaus, maar ook voor het meedoen aan activiteiten speciaal voor vrijwilligers. Uiteraard kun je ook stage lopen bij Jong in Nieuwkoop. Heb je interesse? Neem dan contact op met de jongerenwerkers via jong@nieuwkoop.nl.

  • Voor meer info over alle aanbieders van activiteiten check je de website: https://www.nieuwkoopsportencultuur.nl/sociale-kaart