Voel je de adrenaline? Trillen je benen van de hoogte? Om je heen hoor je geroep en geschreeuw: ‘Spring’! ‘Pussy’! ‘Durf je niet’?!

Natuurlijk snappen we dat je kickt op adrenaline! En een beetje groepsdruk daagt je ook uit om goede dingen te doen. Zoals doorzetten tijdens een voetbalwedstrijd of toch van die hoge glijbaan gaan, ondanks dat je het best spannend vindt. Maar er zijn ook dingen die echte risico’s met zich meebrengen, zoals brugspringen.

Brugspringen

Een brug is vaak hoger dan deze lijkt; door de klap op het water kan een springer botbreuken of een klaplong oplopen. Door het troebele water is niet altijd te zien wat er onder water of op de bodem ligt, zoals fietsen en winkelwagentjes. Zulke objecten kunnen nare verwondingen veroorzaken. En als een springer een onder de brug doorvarend schip over het hoofd ziet, zijn de gevolgen helemaal niet te overzien. Net zoals het zwemmen bij een brug verboden is, is ook het springen van bruggen verboden.

Boete

De boete voor het springen van bruggen óf het zwemmen op verboden plekken is €140. Daar kan je toch weer een aantal nieuwe games of kleding van kopen.

Wat is er te doen?

Ben je op zoek naar leuke activiteiten voor deze zomer? Neem dan een kijkje bij onze agenda, hier vind je allerlei (sportieve) activiteiten!